неделя, октомври 24, 2010

Иван Бедров е първият гост за семестъра

Снимка: Юлия Лазарова, dnevnik.bg


Журналистът Иван Бедров ще се срещне със студентите по журналистика от УНСС тази сряда от 14.00ч. в зала 3072. От него ще разберем за реалностите в българската журналистика и какви са съветите му към нас. Кой е той- четете надолу.




Иван Петров Бедров е български журналист, работил в радио „Свободна Европа“, bTV и телевизионен водещ в първия новинарски ТВ канал в България RE:TV.
Бившето радио "Свободна Европа" не е първото работно място на Иван. "През 90-те години изведнъж се появиха много радиостанции - да работиш в тях беше нещо ново и интересно", описва той съвсем първите си стъпки в журналистическата професия. Като завършил английска гимназия и следващ английска филология, лесно намерил работа в една от тогавашните чужди станции - да превежда новини и програми. После, както става в малките радиостанции, преминал и през останалите длъжности, включително и водещ. Учел и работел едновременно, или както го дефинира Иван: "По-скоро работех и учех." И признава, че нямало как да се справи без отстъпките от страна на преподавателите.

После се прехвърлил в пловдивското поделение на държавното радио. Дългогодишен репортер на „bTV новините“, а от 12 ноември 2006 г. телевизион водещ и ключова фигура в неделното сутрешно публицистично предаване на bTV „Реално“, заменило предишното предаване от подобен тип В десетката с водещ Иво Инджев.

От началото на 2008 г. напуска bTV и става част от екипа на RE:TV. Водещ на основното коментарно предаване на телевизията "Булевард България", което се излъчва от понеделник до петък в 19:00.

В момента активно разработва обществено значими теми в личния си блог, който е един от най-посещаваните. Не трие и не моделира коментари, така че всеки свободно може да изрази мнение.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Отличия, с които се гордее са:
• Голямата награда на Делегацията на Европейската комисия за 2006 г.
• Годишната награда „Димитър Пешев“ за отразяване проблемите на малцинствата за филма „Родопите 2006“ — 2006 година.
• Филмът на Иван Бедров и оператора Даниел Драганов „Българският Чикаго“ беше отличен на Международния филмов фестивал „Балфест“ — Сопот 2006 г.
• „Българският Чикаго“ получава и специалната награда на пловдивския медиен център „Европрес“ 
• Репортер на годината на bTV за 2004 г.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 коментар: