неделя, септември 18, 2011

Без политик на откриването на учебната година в УНСС


Снимка: Минко Чернев

За пръв път от няколко години насам политик няма да открие учебната година в Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Това показва справка в предварително обявената програма за понеделник на сайта на висшето училище.

През 2008 г. занятията откри тогавашният премиер Сергей Станишев, а отвън кметът на София Бойко Борисов преряза лентата на току асфалтирания бул. "8-ми септември". На следващата година вече като министър-председател Борисов даде началото на часовете. 

През 2010 г. гости на първия учебен ден бяха еврокомисарят по международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи Кристалина Георгиева, министърът на образованието Сергей Игнатов и Джеймс Уорлик, посланик на Съединените американски щати у нас. 

Официалната церемония тази година ще започне от 11 ч. в аула "Максима". Час по-късно ръководителите на катедри ще раздадат книжките на първокурсниците, пише още в сайта на УНСС. Студентите по журналистика в първи курс са разпределени в зала 3075. Първоначално и занятията бяха обявени за 12 ч., но крайното решение е за 14 ч.

Според публикуваната по-рано тази седмица програма първи курс трябва да имат лекция от 14.15ч по Основи на правото в зала 2023. От втори курс имат три поредни упражнения, а от трети курс също имат разпределени занятия. По разписание четвърти курс нямат занятия след 14.00 ч.

Записването за летния семестър също започва в понеделник и продължава до 07 октомври. Не забравяйте, че трябва до подновите или смените своята ISIC карта в клона на ДСК или в Центъра за прием на документи. Също така трябва да вземете печат от библиотеката, че нямате да връщате книги. Първокурсниците пък могат да извадят карти за библиотеката, която се намира на втория етаж в централния корпус.

Можете да следите важните дати за обучението ни в дясната лента Live: Учебна информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар