неделя, ноември 13, 2011

Дай коз, или избори 2011


Снимка: Минко Чернев

Част от българите винаги са били изобретателните по отношение на всякакъв род далавери, схеми и лесно печелене на пари. Не е тайна, че и изборите за президент и местна власт тази година не бяха от най-честните, особено след като имахме на сцената такива играчи.

Повечето се опитваха да цакат противника и опозицията, но накрая всички прецакаха българския народ. Прецакаха го така, че му отнеха бавно демократичното право на глас, отнеха му бавно свободата. Народът стигна до една голяма дупка на отчаяние, отказ да остане в родината си.

Това е жалко, защото страната е прекрасна с чудесни хора. Разбира се, че навсякъде има и гнили ябълки в кофата и то не само тук. Да, на българите винаги им е било по-лесно да обвиняват другите, да избягват своята собствена отговорност и да не поемат вина за нищо.

Страхлив народ със страх да вземе решение. Народ, превърнал се от горд, мъжки, силен до безгръбначно животно, което само плава по течението, удряйки се в някои и друг камък. "Е какво мога да направя", пита се често той.

Отговорът е много прост: Когато човек е сам, той е слаб. Малцина помнят славната си история, пълна със интересни герои и поучителни истории. И кой е виновен за това? Сами сме виновни, защото повечето само стоим и си казваме силни сме, ама хайде да не е днес.

П.Р. Славейков
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...


Росен Георгиев

1 коментар:

  1. Само не допускай правописни грешки и ще е много по-добре ;)

    ОтговорИзтриване