сряда, януари 04, 2012

След палежите на коли, идва рязането на гуми


Кадър от видео на запалените умишлено 4 коли в Студентския град в София през декември
Снимка: Аз, репортерът

Шест жълти коли (таксита) се събуждат на паркинга с нарязани гуми. Шофьорите на колите разбират за сполетялото ги нещастие при качване. Всички те по традиция се паркират на общ паркинг в столичния квартал Стрелбище. Оказва се, че гумите са нарязани на едно и също място и деятелят се е постарал да не могат те да се поправят. 

По думите на един от шофьорите една такава гума струва над 150 лв. Ясно е, че действието се развива през ноща. Смелчагата успява да изненада бакшишите и да им извади работа в дни, когато има най-много работа и когато биха си докарали най-много доходи. Попадам случайно на един от пострадалите шофьори, който разярено споделя: 

"От десет години съм с тази кола. Винаги я паркирам тук и такова чудо не ми се е случвало. Аз ще го намеря кой е. Има камери, ще го проследя. Нещо много им идва смелостта", заявява ядосано той. 

За този шофьор случилото се е прецедент. Но за цялостната картина у нас не е. Явно смелостта ни идва, когато някой друг започне. И после лесно се довършват дела. Явно в разцепените гуми има скрити послания. Може и въобще да няма. Но на какво се дължи това? На липса на работа? Избиване на комплекси? Отмъщение.

И то по време на празници, когато уж ставаме по-добри. Ще залепим и ще продължим. Но, когато счупим нещо, нещо което е вътре в нас, трудно ще сглобим. Подпалихме душите си!


Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар