събота, февруари 04, 2012

Двойната Бойколандия



Снимка: slivenpress.bg
Вчера родният министър откри един Мост. Като Кост. Но с първа буква "М"! Бая пот се изля от август, докато дойде мигът на чудото. За "спешъл събитието" от София долетя иконата Бойко. 


Имаме си едно мостче, което не е еднозначно само по себе си... У нас напоследък времето не е краткотрайно, а преобладаващо. Строят се отсечки, магистрали. И не му се види краят. Специален кетъринг на открито. Скалъпен от журналяги с държачки, оператори с осветяващи светлини и видни клечки. И разбира се, вино и хапки. Хапки без клечки. Да не преседне вълнението. 

Лъснат с нов чеиз "Баш Майсторът" преряза поредната лентичка. За да не бъде сам си взе и другарчета. Човечето с паричките - сиреч чичо ти Дянков и още някакви небезизвестни личица. 

За цялата суетня си повика и медийките. Които и този път галантно го отразиха. Бутат ли му, бутат Микрофона. Ми то така в началото на новата година можем да се сурвакаме само с отсечки. От точка начална до точка безкрайна. 

Щото свръхсилите на наш "Супер Бойко" са безпределни. Нищо, че покрай празниците сподели, че се е изморил. Правилно! Трудно е да се мята с ножичката. Тоя човек си обърка професията. Идеален е за час по сръчност - труд и техника, или както там се казваше в училище. 

Ако няма друг мандат поне ще знае, че неговото тайно местенце от играта "Стражари и апаши" е там, където се пресича ножицата. До края на календара остава още ремонт на 2 500 км пътища, ако поливаме всеки километър, значи ще изрежем 2 500 лентички. 

Явно няма да се пести от към ножици и текстил. Няма да има предсрочни избори. Ще има асфалт. И пак ще гласуваме за "Двойната Лотхен". Спомняш ли си я тази детска книжчица. Където се намират две еднакви момичета. Еми еднаквостта на бате Бойко са магистралите. Да полеем дружно "Двойната Бойколандия"!

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар