неделя, май 13, 2012

„Да почистим заедно” + ”Да изчистим България за един ден” (видео)



Банкери чистят при детската площадка до Семинарията
Снимка и видео: Лидия Богданова
Салфетки, билети, бутилки, торбички, опаковки и ред други „спътници„ съпровождат всеки един от нас по улиците, парковете и алеите. Да, но до днес! 12-ти май бе денят на голямото пролетно почистване на България. Инициативата на Би Ти Ви „Да изчистим България за един ден” събра хиляди хора, които имат една цел – да ни бъде зелено.

Като споменахме зелено, какво по-зелено от парите (както се пее в популярна българска песен). Екипът ни се натъкна на една (погледнато отвсякъде) ”зелена” инициатива. За нея ни разказва Биляна Миланова - пиар на ПроКредит Банк и организатор на инициативата „Да почистим заедно”

Откриваме Биляна и колегите й на детска площадка в близост до Семинарията. Всички те са служители на банката и съвсем доброволно участват във всяка една от десетките й инициативи. Почистването за тях започна в 10 ч. и обхвана карето между улиците „Йордан Миланов” и „Борова гора”, стигайки до Семинарията. 

„Банкерската” кампания не случайно избра точно тази дата – целта е координация между инициативата на Би Ти Ви и тази на ПроКредит Банк. По какво можете да различите едните от другите ентусиасти ? – единствено и само по облеклото. Червени тениски и шапки – това бе „униформата” на банкерите. 

Служителите, както Биляна сподели, включват в почистването и своите семейства и близки. Най-малкият член на „червената бригада” днес бе едва на 2 годинки. Оптимизъм в „зеления” ден

Какъв ти оптимизъм насред криза ?! Биляна и нейната „червена” армия! Всички те са оптимисти, че зеленото в съзнанието на младите хора у нас, не е единствено цветът на парите, а цветът на една нова идея, на една нова реалност... 

Нека да не е само днес”, призова Биляна всички нас. Един ден не е достатъчен за пълна промяна, но все пак е началото. Краят - моментът, в който няма да се налага да събираме телевизори, сервизи за чаши, закачалки и дори ченета от дланта на майка България



Как банкетите се мотивират да почистят България? „Банкерите са хора като всички останали...”, усмихнато заяви Биляна - „Като всички, но не съвсем, защото всички цапаме, но те чистят. Чистете! 

Не само един ден, точно както ще направят и те – зелените по професия и душа, колеги на Биляна Миланова, за които всеки ден е 12-ти май! 

„И моите мечти са в зелено, зелено...”

Лидия Богданова

1 коментар:

  1. Чудесно си се справила,както винаги...Клипа е пълноценен на информация,задаваш хубави,смислени въпроси и получи добри отговори..Изцяло задоволи любопитстото ни по тази тема-Благодарим!Продължавай все така и чакаме нови,още по-хубави материали на все така атрктивни теми!Гордеем се с теб-млад журналисте!

    ОтговорИзтриване