вторник, май 22, 2012

По скалата на Рихтер до социалните мрежи



Снимка: Елена Донкова
След 5,9 по скалата на Рихтер – България е в съзнание. Много от нас имат страхове от дълбоко, от високо, но те са нищо пред природния катаклизъм – земетресение. След италианците е ред и на нас, българите. Как ще свърши мачът природен преди Европейското по футбол, зависи от съдията – майката природа... 


И след ужаса социалните мрежи изобилстват от коментари – какво написаха нашите пръсти на клавиатурите – събрали сме бележките в поредицата “По скалата на Рихтер до социалните мрежи”

Във Фейсбук веднага тръгна линк към сайт с пернишки бисери: “В Перник търсели Рихтер. С винкели”, последван от друго писание, което дава обяснение защо се е случило земетресението: “Земетресението се е получило след като Чък Норис забравил телефона си на вибрация...”. Явно е, че в най-засегнатия район чувството за хумор крепи духа...

Потребител на социалната мрежа пише: “ПФУ, та не ни удари, както трябва да се отървем поне...”. От страницата ДЪРЖА НА ТЕБ казват: “Снощи между 3 и 4 ч. беше най-подходящият момент да намерите жената на живота си, само тогава по улиците можеше да видите негримирани мацки.” 

Поредната реклама на дискотека в Студентски град иска да утеши уплашените студенти от земетресението с по-голям трус музика: “Студентите няма да броят до 12 тази вечер, но пък ще се вихрят като на втори бал в Club Playhouse, за ВСЯКА КОМПАНИЯ НАД 7 ДУШИ направили резервация на 0882******, БЕЗПЛАТНА БУТИЛКА МАРКОВ АЛКОХОЛ!” 

Публикуван е и коментарът на синоптика на Би Ти Ви – Емо Чолаков: “Като на Нова година беше тази нощ вълнението по улиците, само дето хората изглеждаха малко по-притеснени. Е, през нощта ни поразтърси, следобяд ще ни погърми.” Друг потребител на Фейсбук категорично и жаргонно пише: “БАЗИКАЙТЕ СЕ ВИЕ СЪС ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО - БАЗИКАЙТЕ СЕ, АМА СНОЩИ СИГУРНО СТЕ СЕ НА***ЛИ...”

Четем следващо мнение: “ulqlqlq sezona na zemetreseniata :D samo po BtV :D moje da gledate povtoreniata na voyo.Bg :D”

Комикът от “Шоуто на Слави” – Мариян Бачев също си е извадил от мрежата някои постове: “1.Христос разтресе. Воистину разтресе.” “2.Очаква се интервю на Миролюба Бенатова с Епицентъра.” 

А фолк звездата Камелия задава реторичния въпрос на стената си във Фейсбук: “Uplashihte li se ot zemetresenieto,milichki???”

В популярно столично заведение, същевременно и скандално – Plazza Dance Center, което се намира в Студентски град, умело разсъждават какво прави българинът след земетресението – вижте снимката. 
Снимката е от фейсбук страницата на Plazza Dance Center

Татяна Трендафилова споделя в социалните мрежи: "В неочакваната акция на МВР "Земетресението" са арестувани Рихтер, Медведев, Шпонхоер, Карник.". А Jordan Tomov: "В 3:00 на 22.05.2012г. Фидосова правила кекс със мъжа си. Деянието е усетено почти в цяла България - най-големи са пораженията в София и Перник. “, цитирани от групата Студентски град (Always Alive). 
Мнения на студенти от Студентски град (Always Alive)

Интерес предизвика и холивудската звезда Селена Гомес, дошла в България за снимките на “Gateway”, форумци подканват Джъстин Бийбър – приятелят й да дойде да я спасява от България. 


И нещо важно за всички по-европейски студенти в България, одобрени и класирани за Евростипендии: “Уважаеми студенти, поради извънредното обстоятелство около силното земетресение в България тази нощ, в резултат на което някои банки са имали проблеми със системите си, а много студенти са прекарали нощта на открито, срокът за подаване на IBAN номер се удължава до 31 май 2012 г.” 

Друга потребителка с чиста гражданска съвест упоменава: "Днес е световният ден за опазване на биологичното разнообразие. Прекрасен ден, за да вдигнем глас в защита на българската природа. Някои ще празнуват с шампанско и коктейли, а ние ще отбележим деня на улицата. Когато писаното слово не бива разбрано, е време да викнем, за да се чуе."

Спираме дотук, защото друго земетресение споходи БГ-то ни – сръбската звезда Цеца Величкович е вече в страната, по-активна от Фейсбук и Туитър. Довечера предстои умопомрачителен концерт в Арена Армеец – напук на волейбола, гимнастичките и т.н. 

Докато Цеца блокира движението в столицата – ние се чудим дали точно в 20:00 ч. Бойко Борисов и Цветан Цветанов ще пеят заедно “Кукавица” под купола на модерното премиерско съоражение. Така че граждАнки и граждАни, не очаквайте нови трусове през следващото денонощие – Цеца в компанията на първите мъже в България ще секнат Рихтер и неговия магнитуд.

Стоян Нешев

2 коментара:

  1. Реклама и рекламация са различни неща, бате :)

    ОтговорИзтриване
  2. Рекламация - претенция, искане, ревандикация... Това е замисълът

    ОтговорИзтриване