сряда, юли 25, 2012

Новата журналистика: открийте гледните точки



Екипът на “Новата журналистика” под наслов “Открийте гледните точки” приканва всеки (кандидат-) студент по журналистика от УНСС (или от друг университет), който има какво да каже и иска да го сподели чрез блога, да се присъедини към екипа ни, като изпрати заявка на new_journalism@abv.bg. Ценим свободата на мненията и словото...



“Новата журналистика” е проект, който отговаря на въпросите: Какъв е журналистическият инструментариум?! Какъв е журналистическият език?! Кои са студентите по журналистика?! 

Да открием гледните точки в медийното разнообразие! Гледните точки: дали ще можем да коментираме защо движението “Окупирай” се пренесе в България, защо Законът за горите “активира” граждани на Република България да излязат на “Орлов мост”, защо медиите в България са подложени на политически и икономически натиск, дали Арабската пролет ще стане Ислямска, за терористичния атентат на летището в Бургас. Да отговорим на трудния въпрос: ЗАЩО?

Само за 1 година новият екип на “Новата журналистика” показа различни идеи на журналистиката и обществото. Ние продължаваме да се стремим да развиваме идеите си. 

Вижте, какво казват ТЕ (част от екипа на “Новата журналистика”):


Теодора Пискова




Теодора Пискова (автор): Медия... Това е Новата журналистика... Тя е свободна и независима. Интересните истории, обществено значимите проблеми и новините в различен  аспект привличат вниманието на читателите. Прочетете истината, прочетете анализа на бъдещия журналист - ще ви хареса. 
Елена Донкова




Елена Донкова (фоторепортер и редактор): Истината, такава, каквато е, може да се възпроизведе чрез фотографията. Новата журналистика ми дава свободата да отразявам действителността чрез обектива. Всеки кадър е важен, защото придава на написания текст по-голяма заинтересованост. Когато думите са излишни, тогава снимките сами проговарят.





Деница Милева
Деница Милева (автор): Важно е словоизлиянието – такова, каквото го могат студентите в сферата на обществените комуникации и медиите. Новата журналистика дава тази възможност и аз съм част от нея... Нали всеки сам избира пътя към социалните въпроси.





Стоян Нешев
Стоян Нешев (редактор): В моя учебник по журналистика “нема лабаво”, колкото и жаргонно да звучи. И ако трябва да продължа мисълта си – в Новата журналистика няма лабави неща. В памфлета, сатирата, хулата или хвалебствието откривам истината – важната за прохождащия журналист. Ако има нещо по-красиво от българските букви, то това са българските букви, написани в думи, изречения и текстове – пробвайте се в Новата журналистика.






Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар