вторник, юли 31, 2012

Под ритъма на музиката се гради българското лято

Снимка: Елена Донкова

С нежността, идваща от арфата на Орфей, и с нотите, разливащи се над София, ще подредим музикалните събития през летните дни в България. Музиката е моята, твоята, нашата муза.

Започнаха концертите в столицата със световноизвестни музиканти. Радостните българи имаха и ще имат възможността да се докоснат до идолите си. Скоро завърши фестивалът Sofia Rocks, който донесе невероятни емоции и едно незабравимо приключение за феновете на този стил музика. Аксел Роуз от Guns n' Roses сбъдна музикалната мечта на хиляди българи.

Музикален аромат, тъмни светлини, клубна атмосфера и танцуващи тонове...Захапват те и те отвеждат в магичното безвъздушно пространство. Променяш се! Да...Музиката те променя, ставаш различен. Чувстваш се добре и не мислиш за проблемите, дразнещи ежедневието ти.

За жалост, музиката загуби преди една година Ейми Уайнхаус, която стана част от т.нар. „Клуб 27”, а наскоро и Джон Лорд от рок групата "Дийп Пърпъл", който остава в сърцата на милиони фенове…Дим над водата,огън в небесата (…Smoke оn the water , fire in the sky).

Дейвид Гета и Тиесто са световноизвестните диджеи, които зарадваха с електронната си музика българската публика. Очаква се и Армин ван Бюрен да се присъедини съвсем скоро. 

Spirit of Burgas ще започне на 3 август и ще обгради морския бряг с голяма рок сцена, на която ще се появят феноменалните великобританци - The Prodigy.

Към звуците на гларусите и чайките ще се присъедини Бебел Жилберто - бразилската джаз и босанова изпълнителка. Тя ще има два концерта на Черноморието. По думите на Анри Бернар, джазът е като снежен човек в Хималаите. Ще разберем с какво ще свържат джаза българите в морските столици. По-различен ритъм, елегантност и внушителност ще присъстват в джаз вечерите.

Чудовищата на Лейди Гага също се подготвят и с нетърпение очакват екстравагантността и провокацията, която ще видят от нея на българската сцена през август. Самата изпълнителка признава, че… „Просто шоуто е в кръвта ми“. Емоционално, незабравимо и „чудовищно” ще бъде шоуто и на българската сцена. И разбира се ще има много „Paparazzi”.

След вълненията от лятото, музикалният маратон ще продължи. България ще бъде в очакване на Red Hot Chili Peppers (с еклектичните си текстове) и Дженифър Лопес, американката от пуерторикански произход. Концерт ще има и Лени Кравиц, човекът, написал заедно с Ингрид Чавез песента “Justify My Love” за Мадона .

„Изкуство на музите” това е същността на музиката. Предизвиква вълнение, дава усмивки, радост и щастие, помага в тъжните моменти. Всеки усеща допира си с нея и се насочва към стила, в който най-добре се чувства.

Теодора Пискова

Няма коментари:

Публикуване на коментар