понеделник, септември 03, 2012

Младежи карат "зелени автомобили" в Техническия универистет


Младежите от студентската организация BEST Sofia в действие...
Снимка: архив, BEST Election 2012
“Не, няма да боядисваме колите в околността със зелена блажна боя, по-скоро ще си говорим за: "Двигатели - конструкция и теория " и "Посещение на лаборатория за изпитване на двигатели”. С тези думи ентусиатите от Бордът на европейските студенти по технологии (BEST София) дадоха началото на набор от лекции и културни дейности в сферата на екотранспорта. Събитието е с международен академичен характер и се провежда за седма поредна година. Десетдневното обучение този път е на тема "Зелени автомобили"  и ще се проведе от 29 август до 6 септември т.г. Заниманията на курса ги приема сградата на Технически университет - София. 

Лекции ще четат преподаватели от ТУ-София, както и експерти от спонсорската фирма на събитието “FullCharger” Bulgaria. Темите за обучение в BEST са предимно свързани с технолигиите, икономиката, маркетинга и мениджмънта. 

“Dude, green up my ride!”, както е името на академичното мероприятие, включва въпросите за "Двигатели - конструкция и теория", за "Алтернативни горива" и "Европейско законодателство в транспортната екология" – за тях ще говори Филип Михайлов. За мрежата от зарядни станции и нейното управление пък ще вземе думата Весела Шаранкова, представител на "FullCharger". 

Избрахме темата  Зелени автомобили, тъй като решихме, че тя в момента е водеща в много страни и представлява интерес за студентите, искахме колкото се може повече хора да кандидатстват, коментират от  BEST

В програмата са предвидени посещения на лаборатория за изпитване на двигатели и на зарядните станции на FullCharger Bulgaria, част от единствената в света мрежа от зарядни станции за електромобили FullCharger International. 

Участниците в курса са 22-ма студенти от 17 европейски държави. Те са били подбрани чрез мотивационни писми и беседа, свързана с темата на обучението. Заради чуждестранните гости целият курс се провежда на английски език, уточни за Новата журналистика Полина Чернева от студентската организацията. 

Няколко български студенти и дипломирани специалисти от различни сфери с интерес в екотранспорта също ще посетят курса напълно безплатно. Необходимото условие обаче е предварително да сте се регистрирали за участие. Всички редовни посетители на лекциите ще получат сертификат в края на обучението, обещават организаторите. 

Новините около форума може да следите на официалния сайт на BEST София, както и на Facebook страницата на организацията. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Локалната група на BEST в София е основана през 2000 г. и засега е единствена в България. За 11 години са организирали 13 кариерни събития, 8 панаира на труда, 6 академични курса, 2 инженерни състезания и много обучения. Днес BEST София наброява около 30 активни членове, които с въображение и ентусиазъм подготвят поредната възможност за допълнително обучение, пътуване и личностно развитие за колегите си.


Стоян Нешев
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар