четвъртък, декември 27, 2012

КАСТing


Смехът между празниците носи здраве! Гарантирано от българските актьори в празничните програми
Снимка: Елена Донкова
Кравата Мирка се явява на конкурс за поп-фолк изпълнител. Бате ти Сашо пътува от Ахтопол до София да си дири кравая в каста за Големия брат. Там ще срещне прожектори по съдба. Ще го гримират с напудрени обещания и за финал ще гарантират с неодобрителната новина: Опитай пак! 


Пенка е нарамила в дисагите няколко кила сланина. Ще пътува дълго. Ще се пробва или ще я ,,пробват“ за новия сериал Втора световна простотия. Ще се яви с Палечко - новото си куче, доберманка. Ще чака дълго. Каста за звездите не е лека работа. Изисква се майсторлък с диплянка хартийки от разни конкурсни изпълнения. 

Режисьорът търси: секси изкусителка, високо/ниска, оформено-безформена. Самият той страда от раздвоение на личността. Дора иска да стане продавачка в мола. Пуска си аФтобиография по български вариант. Щото има и английски, но тя не е чувала за него. Чака да и кликнат на мобифона. И се явява пред огромната витрина. Разговорът е отляво. Тя пита: ,,Ама защо от тази страна?“ Защо ли? Защото вдясно винаги по психологията на търговията се поставят най-скъпите стоки. 

И пак ОТИ? Оти като влезнеш и си заблудена овца, инстинктивно поглеждаш вдясно. Удря те тиган със скъпа палачинка и като не ти изнася на джоба: Беж да те няма! Пенчо от малък драска. Навремето баба му приказвала из цяло село, че нейното чадо ще стане голяма работа. Все пишел едни таквиз дълги завъртени работи. Наш Пенчо порасна. Яви се на кастинг за писатели. Още чака резултати. Да се похвали из цяло село, че и той писач ще става.  

Дора, Пенчо, Мирка и Пенка чакат своето: Да! Те са в Каста! Те са във вечния кръг на явилите се на кастинг. И това ще продължи? Докога ли? Докато го има ing-a! Презънт кантиниъс (Present Continious) по анлийскому. Или по нашенски: сегашно продължително. 

И ще продължи това чакане... Ще продължи. По същество. Изтaрикатиха се. Продуценти, търговци, бизнесмени и всяк'ви там. ,,Супер тарикати, с Мазерати.“ Обявяват кастинг. Цял рояк пчели. Ама като ти е единствената надеждичка. Ще се явиш. И ще чакаш. До следващия път. Не забравяй наставката. Тя е много важна. Да ти имам инг-а!


Яница Маринова
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар