сряда, март 06, 2013

Под “ударните” звуци на Калин Вельов на “Националните дни на кариерата”


Калин Вельов - посланик за България на Младежта в движение
Снимка:kalinveliov.com

Опит, придобит от работа и живота в чужбина. Песни от най-новия му албум. Спектакли и работилници, посветени на ударните инструменти начело с него. Възможност пробване на афро и латино бийтове и на барабани заедно с него. Той е Калин Вельов – посланик на “Националните дни на кариерата 2013”. Перкусионист, композитор и певец. Неговото участие ще бележи културната програма на събитието на 12-ти и 13-ти март в зала 8 на Националния дворец на културата (НДК). Това съобщава сайтът на “Младежта в движение 2007-2013” за България. 

„Младежта в движение” е инициатива на Европейския съюз (ЕС), която има за цел да подобри перспективите пред младите хора за образование и работа. С голям щанд по време на „Национални дни на кариерата 2013” се дава възможността на младежите да следват, да работят, да се обучават и да участват в доброволчески дейности в чужбина. 

Защо „Младежта в движение” е ЗА младите хора? 


Пред младежите стоят възможностите да разговарят с други млади хора, които вече са се възползвали от финансирането от страна на ЕС за следване или работа в чужбина. Надеждни ли са шансовете да подобрят уменията си, както и да придобият нови. Докъде се разпростират перспективите да завършат част от своето образование в чужбина. 

 

Какво представлява щандът на „Младежта в движение" по време на „Националните дни на кариерата? 


Палитра от представления, презентации и забавления. Чрез речи, дебати и работни форуми ще бъдат представени проекти, финансирани по програмите „Коменски” (училищно образование), „Леонардо да Винчи” (професионално образование и обучение), „Грюндвиг” (образование за възрастни) и програма Младежта в действие”. 

 

И още акценти от програмата на “Националните дни на кариерата 2013”/ 12 – 13 март: 


Настроения чрез видеоматериали и снимки от победителката в конкурса “Моето Еразъм приключение”. Как да се борим с трафика на хора за едно по-безопасно пътуване в чужбина? Какви са дефинициите културно многообразие и мобилност насред възможностите на обединена Европа? Да поемеш инициативата в бизнеса си и в личния си живот – “Младежко предприемачество” от бъдещата национална среща във Варна. “Направи го! Направи го! Направи го! Време е за теб!” – житейска история по доброволчески проект в Румъния. 

Социална интеграция за млади жени, живеещи в селски и бедни райони – как се успява? Творчески и социални интерактивни дейности и инициативи пък ще бъдат на преден план в програмата “Изкуство за ценности: Разрушаване на бариери – Изграждане на връзки”. Какви са резултатите от обмена между седем училища от различни държави, отговарят учениците от гимназия “Индира Ганди”. Ученичка ще демонстрира как се украсява торта в Париж след изкусителното си участие в проекта “Австрийски професионализъм и иновация при производството на шоколад и сладолед”. 
Нина Николина и Калин Вельов – “Ароматен цвят” 
режисьор на клипа: Георги Тошев 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Да си млад означава да имаш в себе си енергия и сила за промяна! Аз силно вярвам в тази сила и в способността на всяка нова генерация да развива и споделя идеите си независимо от границите на държавите и времето в което живеем!”, Калин Вельов за посланичеството си на “Младежта в движение”. 

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар