четвъртък, декември 19, 2013

Г-н „Хо-хо-хо” се е разстроил


Ще мине ли по нашенските улици Дядо Коледа?
Снимка: Елена Донкова

Сърдит. Изнурен. Обиден. Дядо Коледа е низвергнат. Тая година няма да влиза през комина. Нито през вратата. По празниците ще рита топка в Катар. Това съобщиха от Пресцентъра в Лапландия за „Новата журналистика”. 

Български вариант на г-н Коледа
Снимка: Елена Донкова
Разгневен и позеленял, белобрадият старец написал в личния си профил във фейсбук: „Простете, нагрубен съм от законотворците ви в парламента. Не ми дадоха да си направя „селфи” (б. р. снимка, която някой си е направил сам със смартфон или уебкамера и я е разпространил в социалните мрежи) за реклама. Добрата практика сочи, че пишещите закони преди време позволиха да се рекламира листо от коноп. А сега за мен старият бял „Мери Джейн” не щат”, негодува още г-н Коледа. 

Нацупен и мълчалив. Санта Клаус все пак бере душа за българина. Чудил се защо да идва, дали няма пак да му откраднат почерпката за след Коледните пости като през миналата зима. Какво се е случило? У нас по Коледа се крадат масово ракия и прасета. Старецът не вярвал на цивилните ченгета, че ще овардят продоволствията за душевния лек. 

Изпод тезгяха в българските домове г-н „Хо-хо-хо” съзирал кумирите на нашенците. Стандартните снимки на героите на съвремието не се брояли на пръсти. Много лидери, много хора. Г-н „Хо-хо-хо” явно не знае, че българският живот на всеки четири години е спасяван. Натъжил се, защото нямало ни една негова фотография. Дори на фотошоп българинът не монтирал белобрадия на снимка до себе си. 

И не на последно място Коледата се разстроил, като видял класациите за най-търсени личности в „Гугъл”. В топ 10 освен Златко Баретата и Ахмед Доган никой друг не познавал. Това го навело на мисълта, че е излишен. Чудя се само защо да е излишен? Нима ще се запиваме пак сред килърите, негодниците и идиотите ли? Отговор не чакам.

Стоян Нешев

Няма коментари:

Публикуване на коментар