неделя, март 09, 2014

Башар Рахал отКЛЮЧва промяната


Ключът ще се предаде тази събота - вКЛЮЧи се и ти!

Актьорът Башар Рахал ще отКЛЮЧи промяната чрез споделяне в събота (15 март) на сцената на Модерния театър в София. Не бъркайте! Башар няма да играе под театралните прожектори или да снима сцена от сериала „Дървото на живота”. Напротив, той ще провокира младите да участват в каузи и инициативи, полезни на обществото. 

Последното е част от идеята на шестото издание на Форум КЛЮЧ – там където се обменят идеи. За целта организаторите от 42 тренинг, Фондация 42 и Фондация СМАРТ са нарекли събитието „Сподели промяната!”

За участие е необходимо да си набавите билет чрез безплатна регистрация. Самият форум ще бъде отключен в 11:00 ч. в зала на Модерния театър. 

Башар Рахал
Снимка: Форум КЛЮЧ
За това приключение на промяната нелеката задача на лектори освен Башар Рахал ще проверят и Илия Темелков от Академия КЛЮЧ и водещ в радио „Реакция”, интернет предприемачът Ивелин Моллов, който пък ще говори за добрите каузи и бизнеса. 

„Да го беше направил ти”, казват Destructive Creation, или това са група от хора, които се занимават с градската среда. Тяхна е акцията с изрисуването на американски комикс герои върху паметника, който на забележителни дати се събужда различен - Паметника на съветската армия. Студентът по политология Марио Мишев ще отКЛЮЧи защо историята е толкова важна. Той заедно с негови приятели създават сайта за патриоти „Българска история”. 

Надежда Савова основава с доброволци в Габрово в дома на своята прабаба вид читалище/културно-кулинарен център, наречен Хлебна къща „Св. Христофор”. В събота тя ще даде правилната рецепта за КЛЮЧа „любов”. Музикант и социолог. „Работя активно и последователно за развитие на гражданското образование и самосъзнание сред младите хора, така че те да разполагат с по-добри условия за успешно реализиране на собствени идейни проекти с цел подобряване на социалните среди, които обитават“, категоричен е Деян Петров. Той също се включва в споделянето на промяна. Как живее Университетски аварийно-спасителен отряд (УАСО) и каква е мисията на спасителя? Отговорите от Васил Груев

Радиоводещият Драго Симеонов
беше КЛЮЧар
в последното издание на форума,
провело се през октовмри в СУ.
Снимка: Форум КЛЮЧ
Този път е различно, споделят организаторите. Очаква се нова зала и нова визия на Форума, тъй като мястото на провеждане е сменено от аулите в университетите с театралната сцена. Участниците освен че ще могат да чуят и видят лекторите на живо, веднага след края на събитието в бара на театъра те ще могат да обменят и своите идеи лично с КЛЮЧовите спийкъри по на чаша питие. Със сигурност се предвиждат и още изненади. 

За тези, които ще пропуснат по уважителна причина Форума. Организаторите са подготвили излъчване на живо чрез live stream канал. А за тези, които обичат да задават въпроси онлайн, могат да го направят през Facebook и Twitter.

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар