вторник, април 08, 2014

Студенти заседават по проблемите на бизнеса и комуникациите


Ръководството на УНСС в компанията на ръководството на факултет „Икономика на инфраструктурата”
Снимки: Елена Донкова

78 студенти взеха участие в четвъртата научна студентска конференция „Инфраструктурата: бизнес и комуникации“ на Университета за национално и световно стопанство (УНСС). 
Студентите в Голямата конферентна зала
И още от участниците
Студентите от специалностите „Икономика на туризма“, „Икономика на търговията“, „Стопанска логистика“, „Икономика на транспорта“, „Икономика на отбраната и сигурността“ и „Медии и журналистика“ бяха приветствани от декана на факултета „Икономика на инфраструктурата” проф. Христо Първанов. Той им сподели, че основна цел на тази конференция е теорията, която се изучава в университета да се доближи максимално до реалната бизнес практика. Зам.-ректорът проф. Валентин Гоев подчерта, че в университета средно на година се провеждат около тридесет научни конференции, като изтъкна, че тази е единствената студентска. Освен това, тя се организира за четвърта поредна година, благодарение на Института по енергиен мениджмънт. „Това е една чудесна традиция”, допълни още Гоев. 

Бъдещите висшисти представиха своите научни разработки по атрактивен начин, разделени в двете основни направления – „Бизнес, инфраструктура и комуникации“ и „Антикризисна политика“

Студентките по журналистика
Гергана Георгиева и 
Виктория Петрова

Третокурсниците по журналистика изследваха ролята на медиите през последните години. Студентките Виктория Петрова и Гергана Георгиева представиха публичния образ на Волен Сидеров, а Виктор Борисов и Мартина Манолчева обърнаха внимание на толерантността в българските медии. Медийните трансформации на езика през 1997 г. и 2014 г. бяха анализирани от Стоян Нешев и Елена Донкова.

Станислава Цветкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар