събота, юни 21, 2014

България посреща лято 2014


Фотограф: Минко Чернев

Имало някога едно дълго време, което сега си е отишло, но скоро пак ще дойде, време на небе, бял сняг... когато всички точици в далечината са хора, кучета или мечки...
Естел 

Бягай! 17 777 dms varna и друго няма. Държавата играе футбол! Атмосферното налягане е натежало... Кладенчовата вода прелива. Всичко е записано в звуците. Какво чуваш? Тишина! 

Фейсбук е превързан с марля! По празниците се случват жътви на души! Класовете са натежали от марля на дърдорене! Топчета град удрят сърцата! В будките се продава неомесено тесто. Бог ще спусне лятото, но ще роди ли то искра в очите на малки и големи? 

През 2014 г. астрономическото лято (слънцестоене) в Северното полукълбо започва на 21 юни в 13:51 ч. българско време. 11 са жертвите на пороя във варненския кв."Аспарухово", една в Добрич! Кандидат-студентите в СУ днес пишат за Възраждане и ранно Средновековие. Ден на съ-творение... С всепоглъщаща метафоричност до задъхване.

Малкият човек се е пъхнал в калъф... Да не вземе да стане нещо... Този сърп е вик на бягащите с вълци! Понякога просто натисни: remove тишина! 

"Аз съм въпрос на светлина!" 
Георгиос Сеферис

ЯНИЦА МАРИНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар