събота, септември 06, 2014

(НЕ)съединени в кризаТА


Това е Атанаска, която чрез  нецензурен език разказва за нещата от живота в клипове за YouTube

Съединение е! И после точка. Зрителният ъгъл от 360/180 градуса позволява да видите всичко от мястото на заснемане на снимката. Така разчупвате статиката. Ако следва да направим профилна снимка на днешната дата - как ли би изглеждала тя?

Криза! Но не толкова финансова, защото тя финансовата е по дефолт. Това е великата криза на недоверието, на опростачването... Криза на това да вярваш, че хубавите неща се случват бавно и с много усилия... Криза на съединението! 

В химията под съединение се разбира – вещество, в което са свързани атоми на химически елементи с химически връзки. Химическите връзки са дефицит. Отношенията са само парично-стокови. На борсата на човешките взаимоотношения се търгува с простотия. Съединени сме само в мрежата! 

Разбрах, че клиповете на една девойка, носеща името Атанаска от Павликени, съединяват в коментарите си толкова хора. А едно бедно девойче с простотията си ще се яви в родния тв ефир на връх празника, за да говори навярно за съединение. Същата, която заявява, че няма мъже! Но толкова Атанаски има вече. Не е стряскащо, че тя има желание да стане ,,известна” като се снима и разказва за вълнуващите неща от живота... Страшно е, че хиляди я гледат, обсъждат.

Има (не)криза на споделянето. Липсва емпатията, която да предизвика химична реакция, за да може два независими атома в пространството да се свържат и изградят съединение. И все пак е Съединение! Днес сме под късо съединение! 

Това кученце бе спасено тази седмица 
от пожарникари в Свиленград. 
Палето било заклещено между гаражи, 
за да го измъкнат, 
огнеборците изрязали част 
от ламарината на постройките. 
Снимка: stmost.info
Износени са батериите на смартфоните, но какво пък, нали, на тях им е забранено да придружават учениците в час. Нови правила на НЕ съединението! За съединението е писано в учебниците по история, но несъединителни обстоятелства отклоняват вниманието и желанието някой да осмисли фактите. Не са съединени вижданията! Съединение означава още: допир, контакт, връзка, мост, окачване...

ЯНИЦА МАРИНОВА

Няма коментари:

Публикуване на коментар