сряда, октомври 01, 2014

Герой на „Новата журналистика” ще учи при Райна Кабаиванска в Италия


Райна Кабаиванска представя студентите си
Снимка: личен архив

Студентът от Националната музикална академия Димитър Арнаудов, за когото „Новата журналистика” е разказвала, е стипендиант на фондацията на оперна прима Райна Кабаиванска и ще учи в класовете, които тя ръководи в Модена и Сиена. 

Младият бургаски контратенор Димитър Арнаудов се представи отлично в тазгодишния майсторски клас на Кабаиванска и заслужено бе награден с едногодишна стипендия за продължаване на обучението си в Италия. 

Дарина Линкова, Костадин Мечков, Матео Ферара и Роксана Ферара са останалите избраници на дивата. Студентите се представиха с галаконцерт в Софийската опера и балет под диригентството на маестро Найден Тодоров, след това очароваха и пловдивската публика от сцената на Античния театър.

Димитър Арнаудов
Арнаудов е и възпитаник на Националното училище за музикално и сценично изкуство (НУМСИ) „Проф. Панчо Владигеров” в Бургас, лауреат на редица национални и международни конкурси, последните от които са „Специалната награда за млад изпълнител” на І международен конкурс за млади оперни изпълнители „Елена Николай” и I място на IХ Европейски младежки конкурс за вокални изпълнители на класическа музика „Короната на Търновград. 

Екип 
на НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА

Няма коментари:

Публикуване на коментар