петък, ноември 28, 2014

Фотогалерия: Преструктуриране на политическото и идеологическото пространство в УНСС


Проф. Михаил Мирчев (в средата) и д-р Даниела Пастармаджиева в ролята на модератори на първата сесия
Снимки: Елена Донкова

8 сесии, 35 доклада и множество изследователски открития белязаха двудневната национална научна конференция „Преструктуриране на политическото и идеологическото пространство в България, Европа и света“ в УНСС. 

Форумът бе организиран от катедра „Политология“ и „Икономическа социология“, Академичния форум за обществена наука (АФОН 2010), както и с участието на студентските организации Егополитико, Клуба на социолога и студентския блог „Новата журналистика“. 

Защо няма автентично ляво и дясно? Какво е финансовото изражение на политическото преструктуриране? Чия е коалиционната власт? Има ли политическа култура на елита или да обозначим политиците като животни? Докъде стига властта на медиите? Сблъскахме ли се с глобализацията? Къде е светът? Писахме ли оценка на прехода и преодоляхме ли кризите? Отговорите дадоха както изтъкнати университетски преподаватели и учени, така и докторанти и студенти.

Проф. Михаил Мирчев: Форумът е посветен и на 25-годишния преход на страната ни, защото гледайки напред, няма как да не се върнем към годините, в които бе осъществена цялата трансформация на обществото ни
Участниците са заели поза пред академичния микрофон
Тезите им предизвикаха интересна дискусия...
А отговорите им просто съединиха теорията с практиката
Д-р Катя Михайлова представи изследването си, което посочва как да разделим политиците от медиите

ПОВЕЧЕ СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО - ТУК

ЕЛЕНА ДОНКОВА
Публикации от автора
Фотографии от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар