петък, януари 16, 2015

Младият фотограф Христо Русев снима черно-бели празници


Най-успешният български гимнастик Йордан Йовчев и Красимир Дунев, президент на БФСГ 
Фотограф: Христо Русев

Ако предпочитате вашите любими моменти да бъдат заснети с черно-белите цветове. Не пропускайте да се запознаете със... „Life stories“. Това е проект на младия фотограф Христо Русев.

Той може да запечата вашите празници и лични дати в атрактивни фотографии. 
Христо Русев
Като почвах да снимам, буквално отхвърлях старото и черно-белите снимки... Честно, не ги признавах за снимки. След време видях живот в тях. Самата снимка може да разкаже цяла история и както казва великият Анри Картие-Бресон, цветната снимка показва цвета на дрехите, а черно-бялата цвета на душата. Искам да разкажа историята на човека пред обектива и да покажа неговата душа“, споделя Русев.

Пред обектива му са заставали световноизвестните актьори Харисън Форд и Уесли Снайпс, гимнастикът Йордан Йовчев, цигуларят Васко Василев, певецът и актьор Руслан Мъйнов, както и диригентът Левон Манукян. 

Всеки, който проявява интерес към изкуството на Русев, може да се свърже с него на страницата му във фейсбук „Life stories“

Христо Русев работи за регионалния вестник Старият мост“ и като фоторепортер за Impact Press GroupПрез миналата година той бе единственият български фотограф, който се класира в ТОП 10 на конкурса на Европейския парламент Стани гост-фотограф. Участва и с 13 снимки в изложбата на престижния конкурс Снимка на годината - България 2013, организиран от CANON -Bulgaria в Националната художествена галерия. През есента бе поканен от Руслан Мъйнов и Левон Манукян да заснеме част от турнето им в страната с Любими руски песни.

Още една от светкавиците на Русев.
Повече може да разгледате в неговия блог - hristorusevphotography.blogspot.com

Екип на НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА

Няма коментари:

Публикуване на коментар