четвъртък, януари 22, 2015

Карта на мечтите


Мая Митрева
Снимки: личен архив

Колко ли мечти и планове минават през съзнанието ни ежедневно. Част от тях литват като семе на глухарче, други поникват, трети - израстват. За някои от тях споделяме в бързината на размяна с другия, за други - мълчим, трети – просто случваме сами. 

Бял картон, изрезки, осъзната проекция за бъдещи планове, щипка мечти и красиво настроение. Това са нужните подправки за изработка на карта на мечтите. Тя е сбор от апликации, поставени в отделни сектори. Пътуването през всеки от тях дава възможност да фокусираш енергията и мислите си върху конкретни желания и да ги залепиш. Ако концентрираш мислите си в конкретна насока и следваш Вселената, резултатите ще дойдат сами. 
Йероглифите
на Фън Шуй

За акта на сътворяване разговаряме с Мая Митрева - специалист по древната китайска наука фън шуй и изработка на карта на мечтите.

Карта на желанията (или мечтите) е обединено поле на енергиите, случките, символите и вещите, които желаем да реализираме в живота си, в съответствие с етапа на развитие, в който се намираме в момента. Тя е и възможност да видим подредени на едно място мечтите си, с цел осъществяване и разгръщане. 


Начин да заявим в пространството 

своите желания


за определени сфери от живота ни с готовност за промяна. Картата на мечтите е едно обещание към себе си, едно напомняне какво е нужно да предприемем, за да осъществим желанията си. Даваме си възможност да видим с поглед отгоре как се преплитат, оглеждат една в друга и си взаимодействат различни сфери от живота ни. Създавайки карта на мечтите, ние буквално изцеляваме живота си, създаваме и материализираме една нова реалност. Мечтаната ни реалност!”, разказва Мая. 

Тя е категорична, че картата се сътворява върху празен картон с желание и вдъхновение, концентрирано с вслушване в интуицията ни за дадените стъпки и като творческа игра 

Какво обаче символизира залепването на мечтите ни на голям картон? - Заявяването на готовността ни за промяна. Нашите пожелания към себе си. Напомняне за необходимите действия за осъществяване на мечтите ни. Посяването на желаните семена, които показват и нашето еволюционно ниво, пояснява експертът.

За желанията. „Зависи как сме възнамерили желанията. Ако сме ги пожелали ясно, точно и правилно - бързо се сбъдват. Енергията е фокусирана и насочена. Добре е да сме наясно какво наистина иска сърцето ни, а не проектираните очаквания върху нас от масовото съзнание и родители, които бъркаме за наши желания. Изображенията често се сбъдват буквално. Появяват ти се в пространството. Случват се и като възможности, които ти се предоставят и решаваш дали още искаш да ги приемеш

Важни ли са стъпките при изпълнение на желанието. Мая заявява, че те са нужни на душата да преживее определени опитности, които са в плана й. Също така има мостове - стъпки, без които не може да свържеш себе си с мечтания резултат. И е нужно да бъдат извървени, за да се достигне до плода. 

Чрез силата на вибрационния резонанс привличаме хора и събития в живота си. В съответствие със заложени и приети от нас програми, вярвания и етапи ние привличаме хора, които ни съдействат по нашия път, дори и когато провокират неприятни чувства. Те активират у нас неща, които е добре да видим и осъзнаем. Също така и със събитията. 


Картата препрограмира 

подсъзнанието и съзнанието ни 


и затова, когато се създава, е добре да се прави съзнателно с яснота какво точно желаем и как да го поискаме изчистено. Привличаме и сбъдваме неща в живота, на които вибрации вибрираме. Които приемаме, в които вярваме, живеем и излъчваме. Когато поставим желание в картата си – нека да се слеем с него, да го вкусим, да усетим как се чувстваме, когато го живеем тук и сега. Така го материализираме. Във връзка с това как въздейства мисълта върху другите, е добре да спазваме енергийна хигиена и ако искаме преживявания с други хора, е добре да ги питаме лично дали са съгласни. Ако това не е физически удобно да питаме вътрешно дали тяхното изображение във вашата карта е в съгласие с тяхната душа. Всичко това с цел да не се намесваме, влияем и обвързваме нежелано с чужди енергийни полета и от уважение към свободната воля на другите

Дали по новолуние оживяват желанията, или да ги заявим пред Вселената. По новолуние се “посяват” и мечтаят. Залагаме ги в пространството. Успяваме да се препрограмираме с нужната вибрация и желано вярване, когато сме благодарни, когато сме приели случващото ни се, живота си, етапа си с осъзнаване за неговата полезност като опитност. За да може да преминем в по-разгърнато поле на съзнание и живеене. Докато не овладеем майсторски енергията, пространството и силата ни в даден етап няма как да минем отвъд. Също така, когато сме благодарни за това което сме, живеем и сме пожелали с ясно осъзнаване, че вече се сбъдва. Така сме отворени за даровете на Вселената и не ги блокираме с нашето недоволство, липси и стегнатост. Желанията оживяват, когато сме узрели, когато сме готови да поемем отговорност за тях


Човек е готов да пристъпи към своята карта, 

когато усеща подтик, 


когато е в нов етап от живота си. По време на новолуние. Около рождения си ден. Може и в началото на годината, споделя Мая. 

И допълва, че са му необходими изрезки, надписи и изображения, чиито символи и енергия желае в реалността си. Картон или табло със средна големина. Също цветни моливи, пастели, флумастери. Лепило. И разбира се, подходящо настроение и ясни желания. 

Мая е сътворила своята карта на мечтите на един дъх
Създаването на картата е свещен ритуал. Мая си спомня как е изглеждала първата й карта. - Сътворих я на един дъх и много се забавлявах. Още същата вечер водех първия си курс по Карта на мечтите и я обясних с принципите на фън шуй. Ползвам първата си карта като показно в курсовете си и какво НЕ води до резултати. Колажът ми е красив, шарен, забавен и изобилен от изображения. Затова е подходящ, за да показвам по него възможности, предложения на изображения в съответствие със секторите по фън шуй. Първата ми карта е по-обща с много изображения, с абстрактни и духовни желания, които се сбъдват, но не всички с ясни и видими резултати. Колкото са по-веществени желанията – по-бързо се сбъдват. Едно от желанията ми се сбъдна буквално, а не символично. Сбъдна ми се едно пътуване, създаде ми се възможност за друго. Изображенията в един от секторите на сегашната ми карта за тази година започнаха да се сбъдват веднага. 

По думите й символите на новата година ще бъдат подредени така, както и през другите години. Спазва се схемата Ба Гуа, която е неотменна и свързана със сферите от живота ни. Пожеланието й към всички гласи: Мечтайте смело, красиво и отговорно, защото вашите мечти влияят на общото единно Цяло.

ЯНИЦА МАРИНОВА
Публикации от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар