четвъртък, април 29, 2010

Кой отива на финала на "Мис и Мистър УНСС" 2010

Избрани бяха финалистите в конкурса „Мис и Мистър УНСС 2010”. Това се случи в понеделник на церемония в УНСС. Финалът ще се проведе след една седмица, когато ще стане ясно кои са двамата участници, които ще защитят името на университета си като учебното заведение с най-красивите студенти.

Тази година конкурсът се провежда в две части – полуфинална и финална. Новост за формата е и възможността всеки да гласува чрез есемес в подкрепа на своя любимец, а информация и снимки на всички кандидати са публикувани на сайта на конкурса. Така до полуфинал достигнаха по 12 участници от двата пола. След като дефилираха по бански костюми, те отговориха на въпросите на журито, което се оттегли, за да вземе своето решение. Паузата бе запълнена от нашумялата в предаването „България търси талант” по бТВ група „Ексрей”, която изпълни някои широкоизвестни парчета в типично свой аранжимент. След като аплодисментите затихнаха, се разбра кои са 16-те участници, които на 3-ти май от 18:30 в аула Максима на УНСС ще се борят за съответната титла мис или мистър. Тогава, за да завладеят сърцата на зрителите и журито, те ще дефилират със спортни облекла,бански костюми и официални тоалети.

Водещи на събитието бяха моделът и ководеща в предаването „Станция Нова” Гери Дончева и спортният агент Георги Градев. А сред членовете на журито се открояваха Юляна Дончева, Ивайла Бакалова, водещата на „Модерно” по бТВ- Радост Драганова, носителката на короната „Мис България 2005” Роси Иванова, фолк певицата Емануела, победителят в „Мистър България 2006” Лъчезар Иванов, д-р Светослав Спасов – съветник по административните въпроси на премиера на Република България Бойко Борисов, Иван Колев – депутат от 41-то Народно събрание, Димитър Дилчев – кмет на Район „Студентски”.

Тази година конкурсът се провежда и като част от честването на 90-годишнината на Университета за национално и световно стопанство. Разбира се, и този път изборът на мис и мистър УНСС е белязан от започната преди две години от Студентски съвет благотворителна кампания „Аз помогнах!”. Тя събира средства от поканите и дарения, които се предоставят на дома за деца, лишени от родителски грижи, „Даскал Ботю” в Калофер. От началото на проекта, сумата надхвърля 52 000лв.

МИНКО ЧЕРНЕВ
Снимки: МИНКО ЧЕРНЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар