понеделник, октомври 04, 2010

Празничен концерт за 90-тия рожден ден на УНСС

Студентски живот
Под открито небе, с много дъжд и музика в три сета премина празничният концерт на УНСС по случай 90-годишнината на университета. Денят 3 октомври е светъл празник в историята на ВУЗ-а и беше отбелязан под формата на спектакъл.

Събитието се организира от Студентски съвет при УНСС. Председателят му Калоян Димитров поднесе приветсвие.
отбелязайки, че това е празник за всеки, който се чувства част от голямото семейство на УНСС. Гости на събитието в официалната част бяха Сергей Игнатов- министър на просветата, Валентин Кесимов- зам.-ректор, Петър Чаушев- председател на Студентските съвети в България





Сергей Игнатов призова: "Искайте невъзможното". Някой от публиката се провикна: "Искаме стипендии!". Обаче има ли кой да го чуе?

В първата част прозвучаха изпълненията на Надя Казакова, Кирил Маричков, Дичо, но  като че ли повечето от публиката бяха дошли за дозата чалга. Дори и прочувственото изпълнение на песента "Излел е Дельо хайдутин" не успя да трогне.





Гергана Цакова
Разбрах за концерта от сайта на УНСС. Уча икономика с чуждоезиково обучение- 1 курс. Мисля, че концертът е добре организиран. Дойдох преди малко и не мога да преценя от сега дали музиката е съобразно подбрана, но не мисля че е редно да празнуваме с чалга певци.

Павел Петков
Разбрах за събитието от интернет. До този момент изпълненията са доста добри, това са най-добрите български изпълнители. Следвам политически науки в УНСС. За чалгата съм против и мисля, че вторият сет е излишен. Организацията е на прилично ниво, а от университета очаквам да получа добро образование за една бъдеща кариера в дипломацията.



Яница МАРИНОВА
Минко ЧЕРНЕВ

5 коментара:

  1. Във Фейсбук страницата на блога ще откриете всички снимки от концерта, Минко!

    ОтговорИзтриване
  2. Za6to statiqta se promeni! Parviqt variant be6e mnogo po veren i tochen ot vtoriq!!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Дам- мирише на цензура. Бях на концерта и Крум каза Преебахме се

    ОтговорИзтриване
  4. Нали е студентски блог, някой е решил, че има право да се намеси. Но не беше ли по-удачно да се пусне "извинителна бележка" за ректора? Сигурно е имал основателна причина човека, а те с тази цензура му петнят доброто име... Парадоксално е, че цензурата спи 24/7 за какви ли не пошлости, а за конструктивната критика е опулила едни очи, не ти е работа...

    ОтговорИзтриване