понеделник, април 13, 2015

ОтКЛЮЧи вдъхновението си за промяна


Снимка: Елена Донкова
Те имат в себе си няколко връзки КЛЮЧове. Не знаят кои ще паснат на КЛЮЧалката. За тяхна изненада още първият отКЛЮЧва вратата. Решават да проверят дали това е случайно, или има някой дубликат между КЛЮЧовете. Не, те са с различни зъбци. Но всичките, до един, отКЛЮЧват. Вратата, която води към промяната.

Това са КЛЮЧарите на деветия Форум КЛЮЧ, готови да споделят своето вдъхновение за по-добър свят. Споделянето на промяната ще се състои на 18 април от 13:30 часа в Модерен театър в София. Регистрацията за форума е безплатна.

„Повярвай в себе си и започни да се развиваш” е лайтмотивът на форума, споделя Александър Куманов от екипа на Форум КЛЮЧ. „Ще споделяме промяната през хората, които искат да станат големи и да станат щастливи.”, казва още той.

Колко време е необходимо на някого да провокира и мотивира? КЛЮЧът е „15 минути”. А КЛЮЧарите ще се изявяват в два TALK блока. В третата част от форума присъстващите ще се вКЛЮЧат в свободното пространство за споделяне „Гласът ни!”, където мнението на всеки е от значение.

На форума КЛЮЧовите фигури ще бъдат актьорът Станимир Гъмов, създателят на кампанията в подкрепа на хората с увреден слух „Заслушай се!” Ашод Дерандонян, Калина Иванова – създател на социална пералня за хора с психически разстройства, Павел Кунчев от платформата за доброволчество TimeHeroes, проф. Снежина Танковска от НАТФИЗ, която ще говори за това как изкуството променя младите хора, Волен Аркумарев от Българското дружество за защита на дивите птици, Хари Ешкенази от Фортисимо клас, който oтключва вниманието на учениците с класическа музика, и основателят на СОХО Люба Христова, която ще разкаже какво е за нея да излезе от зоната си на комфорт, когато нещо се счупи, пък след това продължи бързо нататък.

Форум КЛЮЧ ще бъде адаптиран и за хората с увреден слух.

Екип "Новата журналистика"

2 коментара: