сряда, май 25, 2011

Сергей Станишев: "Това правителство няма да направи нито една реформа"


Снимка: Минко Чернев

"В последно време у нас се разиграва вечен цирк. Създават се само очаквания. Връщаме се към едно полицейско съсловие", смята лидерът на БСП Сергей Станишев за политиката в страната. Бившият министър-председател от тройната коалиция между ДПС, НДСВ и БСП участва в среща-дискусия на тема "Има ли бъдеще за България?" по инициатива на Сдружение "Информационен младежки съюз". Там даде съвети на младите хора и не пропусна да критикува управлението на ГЕРБ дори в университета.

"В момента се случва най-лошият сценарий. Бъдещето се гради сега. Историята не познава предопределеност", предсказа Станишев пред студентите. Той смята, че "негативните тенденции се задълбочават", въпреки че настоящият премиер Бойко Борисов от почти 2 години обвинява в лошо наследство именно кабинета "Станишев".

Според Сергей Станишев тезата "Ние ги хващаме, те ги пускат" е лъжата на ГЕРБ. Те (б.ред.- МВР) хващат без доказателства, за да покажат "хващане", да се снимат на камерите, понякога по много безобразен начин и след това не издържат доказателствата в съда, коментира още лидерът на БСП.

По думите на бившия премиер в тройната коалиция стабилна политика има при устойчива партийна система в състезание на политически визии и платформи. "В българската политика има немалко влияние на икономически и задкулисни фактори. С ръка на сърцето си мога да заявя, че това правителство няма да реализира нито една реформа", допълни коментара си той.



Яница Маринова
Минко Чернев

Няма коментари:

Публикуване на коментар