четвъртък, май 26, 2011

"Замунда" и "Арена" пак спряха да работят, този път за кратко

Снимка: Минко Чернев



Торент сайтовете "Замунда" и "Арена" отново имаха технически затруднения. Читатели на блога съобщиха, че не могат да влязат в сайтовете между 21.00ч и 21.57ч. на 25 май. Причините за срива все още не са ясни. В "Замунда" потребителите изобщо не бяха допускани, а в "Арена" излизаше съобщението "Моля, да ни извините. Поради технически причини достъпа на потребители с ранг по-малък от Супер потребител е ограничен за около една минута".
----------------------------------------------------------------------
По темата:"Замунда" и "Арена" спряха за ден, загадка остава защо (22.01.2011г.)
По темата: С широко затворени очи (22.01.2011 г.)
----------------------------------------------------------------------
През януари тази година двата торент сайта спряха работа от 00.00ч. до 18.00ч на 22 януари, както първи ви осведоми блогът "Новата журналистика". Тогава имаше две основни версии. Първата бе за акция на Генерална дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП), както беше обявено първоначално от "Арена". Другият вариант беше за невиждан поток от потребители, които предизвикали технически проблеми.

„Това са изпарени глупости на малоумници, каквито са администраторите“, каза по-късно директорът на ГДБОП Явор Колев относно първата версия за случилото се. Той категорично отрече пред news.bg за съществуването на такава акция.

След това "Арена" и "Замунда" разпространиха твърдението, че имало масово влизане в сайтовете им, което е натоварило сървърите им и това е довело до срива. До края на месец април на заглавната страница на "Замунда" излизаше послание с червени букви "Недей с лошо, Колев".

През лятото на 2010 г. сайтът за електронни книги „Читанка“ беше спрян от ГДБОП, но малко след акцията той бе възстановен.


Очаквайте подробности


Георги Марчев
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар