понеделник, декември 12, 2011

Да ухаеш за два лева


Фотограф: Минко Чернев

В тази мръсотия (държавата ни) все ни си се иска да миришем малко на хора (колкото може, ама да е поне мъничко свежо). По ония лъскавите МОЛ-ове, ще ти отидат парите в избиране на бележчици, цъснати с безбожни консистенции, казвам безбожни, защото са наистина невъзможни...(цените, иначе ароматите ги бива).

А,бе, молекули, нали знаете трябва да пръснеш, да се минат няколко минути да се разнесът тия частички и цъст –готово. Миришеш, ухаеш -страшна работа. Само където да си позволиш "Армани", "Гучи" и прочие трябва работиш цял месец - за единия парфюм.

Може да се пробваш на парфюмена стачка - храниш се само с аромата. След време стомахът ти ще вземе да издава едни звуци, но какво ти пука. Стига, глупости. Никой не предпочита миризмата, пред яденето, оцеляването. 

И така, можеш да "фонтониш" и за два кинта, намират се разни малки джобни дездоранчета за целта.Продават ги странни минувачи. Едно е сигурно - с тях не само можеш да отблъснеш, човека, който искаш да привлечеш, ами ще си докаращ всякакви екземи и кожни заболявания.

Страхотия, от един наглед никакъв флакон, може да си докараш какви ли не неприятности. Контрабанда е това. Помня как в Турция на границата, един продаваше всякакви, каквото искаш, всичко има, та същият менкаше цената според клиента.

Да ти имам търговеца. Та, всички идват от там... даже и тия по МОЛ-овете, само където им слагат бомбастични суми за това, че имат високите наеми. За това дезодорирай се с любов. Ароматът е по-траен, повярвай.



Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар