сряда, декември 14, 2011

Завихри се навалица от студенти на спортния празник на УНСС (видео)



На входа на залата беше невъзможно влизането
Снимка: Елена Донкова
Блъскащи се студенти, които се опитват да се доберат до зала "Бонсист". Младежи, които търсят заверка в книжката от някой преподавател. Но пък и празнично настроение в самата спортна зала. Така изглеждаше традиционният празник на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) във вторник.

Церемонията премина без особени изненади. Първия зам.-ректор, който е и кандидат за поста,  проф. Стати Статев поздрави отличилите се през годината спортисти на висшето училище през 2011 г. Той награди с почетни плакети шампиона по плуване Мартин Желев и световния шампион по кикбокс Емануил Димитров.

В програмата бяха предвидени спортен рокендрол, състезателни танци и спортна акробатика, а в по-късно се проведоха състезания по футбол, волейбол, крос, плуване, тенис на маса, шах, спортно катерене.


Отвън обаче екипът на “Новата журналистика” попадна на блъскащи се студенти. Някои от тях разказаха, че чакат от 10,30 ч. само и само за да могат да гледат празника. Други недоволно пушеха пред входа на “Бонсист” и съжаляваха, че са дошли.

Изнервени от хаоса, казваха, че предвидената зала е тясна за желаещите да гледат и не се чувстват комфортно в бъркотията. Трети се шегуваха, че с голяма доза спортна злоба могат да стигнат до празника.

Но тържественото настроение чрез спортното шоу удовлетвори по-упоритите студенти, които споделиха, че се гордеят със спортистите на УНСС. Пред нашия обектив застана младият преподавател по футбол Иван Стоилов – вижте какво ни каза той:





Стоян Нешев
Всичко от автора


Елена Донкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар