вторник, ноември 27, 2012

Новата журналистика съвместно със Студентски исторически център продължава ЕкспериментЪТ: “Кой ни събуди”


Снимка: Елена Донкова
Експериментът: “Кой ни събуди” продължава... До края на януари, 2013 г. И след края на Света... Екипът на Новата журналистика, съвместно с историците от новооткрития Студентски исторически център (СИЦ) в Студентски град, София очаква Вашите творения и предложения на електронната ни поща new_journalism@abv.bg . Може да участвате с текст във всички жанрове, с песен или видео. Продължавайте да мислите...


Снимка: СИЦ
В дните след честването на народните будители Новата журналистика отправи предизвикателство към всички Вас, ентусиастите. Тъй като един експеримент изисква творческо време, решихме да удължим срока за участие (до края на януари, 2013 г.). 

Будителите не живеят само в затворените листи на нашата история. Защото историята се създава днес. Това е социален експеримент, който няма аналог. 

Причините: 
Издирваме тези, които са съвременните будители, както и тези, които се възхищават на делата на предците ни. Най-честата асоциация на думата будилник е нещо, което иззвънява и ни събужда. Не, ние няма да Ви провокираме, с това да ни разказвате колко е трудно сутрин да се събуждате. Искаме да ни разкажете за това, което Ви БУДИ! 

Помислете! Създайте! Изпратете! 

Очакваме Вашите предложения на new_journalism@abv.bg 
Жури в състав: Стоян Нешев (главен редактор на Новата журналистика), Теодора Пискова (репортер) и Яница Маринова (репортер) ще определи след “творческа пресявка” ентусиастите, с които ще се запознаем на живо. 

Живата връзка на експеримента ще се състои през февруари в Студентския исторически център. Допълнително ще получите покана, в която ще бъде описано кога ще представите Вашето творение. 

В деня на събитието ще има дрескод. Задължително е да сте облечени (или във визията Ви да има елемент на будител). Целта е не само да се маскираме на небългарските празници, а да докажем, че може да се пренесем в друго пространство и време. Така ще провокираме самите себе си да се поразровим и да разберем с какви дрехи са ходили нашите предци. Бъдете оригинални. Ние мотивираме различното. Единственото, което се иска от Вас, е да творите. 
А останалото оставете на нас!


Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар