събота, януари 12, 2013

КОЙ НИ СЪБУДИ? Един експеримент с много алтернативи (видео)


Снимка: NJ
Според Българския тълковен речник срещу съществителното име “будител” стои: Деец от епохата на Българското възраждане, който е работил за просвещението и националното самоосъзнаване на българския народ

Как се разказва за будители? Можем ли да напишем и друго значение? Чрез какви форми на комуникация? Отговорите търсим във Вашето творчество – текст, снимка или видео. Експериментът “Кой ни събуди” продължава да очаква Вашите предложение на имейл new_journalism@abv.bg до 31 януари 2013 г

Само медиите ли могат да говорят за будители чрез кратки репортажи или “невидими колонки”? Само в книгите ли пише за тях? Кажи твоите думи за предците ни. Посочи кои са тези хора днес. 

Искаме да ни разкажете за това, което Ви БУДИ! На него не му е необходима социална или политическа конюнктура, а само творческа. 
Място: Студентски исторически център, Студентски град, София 
Дата: февруари, 2013 г. 
Час: точно тогава, когато сме будни... 

Вижте как Яница Маринова и Стоян Нешев говорят за автентичността и възприятието на възможността да назовеш онзи, когото наричаш повече от човек или просто будител. Те избраха да участват по този начин. Включи се и ти! 



(Видео: Елена Донкова, Екипът на “Новата журналистика” благодари на заведение “Родопската къща”, София, Студентски град, за предоставеното място.)


Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар