събота, януари 26, 2013

Газирай се


Снимка: Елена Донкова
Пасем за овцете на правителството! Пашата е стокова и разменна. В паничката има само сол. Защото с ледено сокче и малко подсолено се получава ефектът ,,Уау”. Ти чувал ли си за този ефект? Не този, за който дамите мечтаят след срещата със своя коафьор. Това е ефектът на гърмящите дъвки в устната кухина. Така гърми, че зъбите ти настръхват. Някакъв политически фойерверк. Мъченето за това - ,,Да” или ,,Не” с ума на референдума, глождае мало и старо. 


Настава време! Вижте, просто е сред сложната плява. Търси се златната слама. В нея има рефер с наличен УМ. Когато вятърът навън свири, то или е отбелязана точка, или е време за нов ударен сервиз, или е точка за другия отбор. Но вятърът никога не лъже. Той е онзи дух, който само наблюдава. Ех, че газирано стана. 

Мехурчета се гонят ли, гонят. И удрят се в чашата дори. Да се пусне ли бюлетина, разбери! Но иди ги разбери... Ветрове сеем, за да жънем бури. В капачката под сока пише: Честито! И се чудиш на този пъстър ден с кое да се ръкостискаш, с чия честитка? 

Паметник на чумата! Цветни ли, безцветни, усети гласа в теб. Днешните човеци са лишени от полярност - в тях няма нито много любов, нито много омраза. По-скоро наблюдаваме безразличие, умора и апатия. Уморихме се пред онова обещаващо дърво. Във фантазиите си да съзираме банкноти под форма на листа. Направете справка с вашето ДНК. Ако се окаже, че имате костна връзка с австралопитеците, задвижвайте света. С Ум. 

Ако твоят часовник е изпреварил моя, то не значи, че ти си по-напред от мен. Това само би значело, че твоят вятър е определил посоката си на движение. Газирано, а? Момент, раираната ми пижама капе. Сменям праха за пране! Ако нищо не си разбрал, няма проблем! Но както се казва: Никога нищо не е излишно!


Яница Маринова
Всичко от автора

Няма коментари:

Публикуване на коментар