петък, март 15, 2013

ОтКЛЮЧва се форум в УНСС


Снимка: Елена Донкова

Опит, мнения, идеи за развитие на младите хора в сектора на гражданските организации ще бъдат споделени от деветима лектори на Форум КЛЮЧ + в събота (16. март). Мястото, където ще се разиграе демо-версията, която иска да покаже, че понякога желанието да се осъществи дадена кауза е по-съществената част от парите, е аула „Максима” на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/. Защото всеки иска пари, но не всеки може да постига мечти без тях.

Регистрацията за форума започва в 09:15 часа, а самият форум ще бъде отКЛЮЧен в 10:00 часа

КЛЮЧарите – презентатори, професионалисти, доброволци, вдъхновители, мотиватори ще разкажат за това как трябва да се развиват днешните неправителствени организации /НПО/, за да бъдат по-професионални; как ще изглеждат те в бъдещето; как се работи с бизнеса; как да се възползват младите хора от общественото внимание; как да се отключи доброто, което притежава човек; как да се направи от нищо – нещо.  

Аула "Максима"
Снимка: Елена Донкова
Лектори в плюс на всички присъстващи ще бъдат: съоснователят на сдружение „Фрий София Тур” Бойко Благоев, изпълнителният директор на инвестиционния фонд „Серес” Светлан Станоев, предприемачът и председателят на Българския предприемачески и иновационен клъстер (BEIC) Боян Бенев, експериментаторът и еколог Вячеслав Стоянов, програмният директор във фондация „Български център за нестопанско право” Надя Шабани, главният редактор на сайта OFFNews.bg и форума OFFRoad-Bulgaria.com Владимир Йончев, един от членовете на екологичното сдружение „За Земята” Тома Белев, съветникът Корпоративно-социална отговорност във VIVACOM Симона Чаръкчиева и създателят на компанията за иновации и инвестиции Nextdoor Георги Камов

Предприемаческият дух и мотивацията на публиката ще бъдат провокирани чрез личните истории на лекторите и споделените от тях идеи. Те ще представят информация за дългия път от идеята до наистина работеща НПО, за това какво е да работиш в сдружение с нестопанска цел и да учиш предприемачество и финанси същевременно, какви са бизнес моделите на социалното предприемачество освен че са различни, кои са ключовете за промяната, какви са бариерите към реализацията й и как си я представяме, как природният парк „Странджа” е спасен от заличаване, може ли неправителственият сектор да стане лидерът на промяната, защо бизнесът участва в социалния живот, какви са доброволческите акции на OFFRoad-Bulgaria.com и още други отговори на „КАК”, „ЗАЩО”, „КАКВО”. 

Това ще бъде четвъртата КЛЮЧарска дейност. Досега са се състояли форуми през март 2012г. в УНСС, през май 2012г. в Икономическия университет във Варна и през октомври миналата година в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. 

НОВАТА ЖУРНАЛИСТИКА е медиен партньор на Форум КЛЮЧ - ПЛЮС


Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар