четвъртък, април 11, 2013

Раздават бормашини срещу дупки


Снимка: Елена Донкова

Вчера някой Ви открадна най-нагло един час. И к'во пък, в Държавната агенция за приходи раздавали фафли ,,Подеба” и печати на килограм, насърчаващи трошенето на пътищата. Раздават по един килограм бормашини срещу смет от торти Тирамису. Баби са се развихрили с бъркането на яйцата. Изнасилват кокошките да носят повече. Модерно било да има дупки. Правителството обявява кастинг за община с най-много дупки. 

В село Баштурбан на помощ е повикан петелът. Този с най-висок дефицит на мозък щял да се разбунтува и да скандира: Оставка! Щял да потроши пътищата, за да я има общината в листите за избори. Обаче най-хитрият щял да заграби от задния джоб на общината и да почне да троши, за да се номинира за кастинга. За да го постигне, е минал през Агенция ,,Пътници” и е махнал клечката за зъби между зъбите на служителката. Сиреч наложило се е да я либи, за да има дукументити. Айшето е спряла да се плоди. Учените измислиха нова методика: Спри децата, за да не ти порасне носа! 

Снимка: Елена Донкова
Бащата на Нацията ходи по шорти. Много е горещо, за да събира за зимнина. Прадядото на Министерството е станал сладкопойна чучулига, която под храсти се надига. Всички женски полове са с искрящ безцветен лак. Пеят се песни за Перлите и Стоновете. Тълпи от доволни граждани драскат похвали до Комисията в Европа, да стимулира мисленето им и да имплантира разсъдък у душите им. От Комисията обещават, че ще направят нацията най-модерната, ако им пазят пиенето. Пие се лайка с вино без утеха. Количествата са дозирани, докъдето има. 

В клуб ,,Да ти скивам прашката” са поканени всички пенсии. Ще се раздават премии, за най-дискотечните. Условието: надиграй артрита. Най-сетне ще доживеят спокойно старините си. За да спечелиш бормашина, за да си в играта, меси Тирамису. Яви се на адреса... 

Не се е изменял, вече през хилядолетни първоаприлски дни. На парк Северен със северното крило до бисерното чекмедже... А бяхме млади! Цял април и май ще бъде безкраен първоаприлски миг. Прашинка! Предназначено за всекидневна употреба!

Яница Маринова

Няма коментари:

Публикуване на коментар