вторник, юни 11, 2013

Международно лято с АЕGEE-Sofia


Снимка от предишно издание на обучението за лидери

„Leadership Summer School” е форум от поредица международни обучителни семинари и тази година за първи път ще се проведе в България. Зад младежката проява стои „Асоциацията на обединените европейски студенти” (АЕGEE-Sofia), част от една от най-големите неправителствени младежки организации в Европа AEGEE-Europe. “Новата журналистика” е медиен партньор на събитието.

Организаторите
“Leadership Summer School Sofia 2013” (LSS Sofia 2013) се организира за първи път на българска територия и тазгодишното обучение на младежки лидери ще се проведе от 20 до 31 юли 2013 г. с участието на над 100 младежи от целия свят. Домакин е София

Проектът се провежда за шеста поредна година и цели да обедини представителите на различни международни студентски организации. През 2012 г. LSS се състоя в Будапеща и в него се включиха 65 участници от 29 държави. Това лято в столицата няма да е същото, защото ще пристигнат ентусиасти освен от цяла Европа, а и от САЩ, Мароко, Йордания, Азербайджан, Филипините и Малайзия. 
Обединението

Основните идеи на LSS са обучение и развитие на младежки лидери и изграждане на международна мрежа от младежки организации, които да защитават интересите на младите хора в Европа и по света, съобщават организаторите от AEGEE-Sofia. 

Много изненади и културна вечер са само малка част от приготовленията на международните гости. Повече за предстоящото събитие може да следите в “Новата журналистика”, както и на официалния сайт lss.aegee-sofia.org на “лятното училище” в София. 

Sofia е готова за бъдещите младежки лидери


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Асоциация на обединените европейски студенти (AEGEE-Sofia) е младежка доброволческа организация, основана през 1991 г. От 1992 г. е пълноправен член на мрежата на AEGEE-Europe от над 200 младежки организации в над 40 държави в Европа. AEGEE съществува в името на демократичните ценности, културния обмен, мира и изграждането на толерантно и активно гражданско общество. Организацията е била домакин на множество международни и локални проекти, конференции и дискусии между младежи и студенти от България и чужбина.

Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар