вторник, юли 23, 2013

Млади лидери от четири континента на обучение в София


Участниците
Снимки: Елена Донкова

Осемдесет активни студенти и младежи от четири континента, мотивирани да променят света към по-добро, са участниците в десетдневния форум "Leadership Summer School" Sofia 2013. С участието си всеки утвърждава общочовешките ценности - мир, хармония, разбирателство. 

За първи път международният трейнинг за младежки лидери се състои в София, България. През годините домакини на "Leadership Summer School" са били Анкара (Турция), Сплит (Хърватия), Любляна (Словения), Клуж-Напока (Румъния) и Будапеща (Унгария). 

Александър Йосифов и Филипа Ананиева - 
водещи на откриването на LSS 2013
Участниците
Представители на културите на страни като Гърция, Полша, Тунис, Португалия, Белгия, Франция, Австрия, Германия, Румъния, Русия, Босна и Херцеговина, Унгария, Испания, Чехия, Словения, Финландия, Италия, Сърбия, Йордания, Обединеното кралство, България, Нидерландия, Швейцария  се обединяват с обща цел - изграждане на международна мрежа от младежки организации, които да защитават интересите на младите хора в Европа и по света.


Екип от професионални обучители ще помага на участниците да развият своя лидерски талант. "Лятното училище" ще бъде на територията на Университета за национално и световно стопанство /УНСС/. 

Антоан Шотаров, проф. Стати Статев, Мая Тодорова, Лилия Еленкова, Херве Тунга
На откриването ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев отправи своите поздравления към участниците и изрази убеждението си, че младежите ще подобрят своите лидерски умения. 

Участието на всеки е значимо. Вярвам, че ще се презентират градивни идеи, сподели председателят на Студентския съвет на УНСС Антоан Шотаров. 

"Нека вашите идеи да достигнат до младежите навсякъде по света и да бъдат крачка напред към общата ви цел за добро бъдеще.", се казва в поздравлението на министъра на младежта и спорта Марияна Георгиева, предадено от Мая Тодорова, зам.-министър на младежта и спорта. 


Организатори на "лятното училище" са „Асоциацията на обединените европейски студенти” (AEGEE-Sofia), част от една от най-големите неправителствени младежки организации в Европа AEGEE-Europe. Партньори са Националният младежки форум и студентските съвети на УНСС, Нов български университет и Медицинския университет в София. Международната селекция на най-добрите треньори е осъществена с помощта на ZeroGeneration. 

Повече за събитието може да откриете на официалния сайт lss.aegee-sofia.org на "лятното училище" в София. 

Екип "Новата журналистика"
Фоторепортер: Елена Донкова 

Няма коментари:

Публикуване на коментар