сряда, юни 04, 2014

Хайде на морето...


Какво би се случило, ако отидете на море с политици?
Снимка: Елена Донкова

Когато се съмняваш, че ще идеш на море. Остави... Да се наслаждаваш на черноморските вълни понякога е изкуство, но то е като пиенето – не можеш да се откажеш. За това великите умове на насладата са измислили вариант, при който да имаш, да бъдеш и да се наслаждаваш. С политици. 

Усещане за непобедимост на морето се изпитва само ако във вашата компания бъде премиерът Пламен Орешарски, приятелски казано Пацо от Дупница (тъй го възпяха „Ранобудните студентите”). Да запали БМВ-то и да ви откара в Слънчев бряг. Близо час сладки приказки по магистрала от София до морето – кой би отказал... 

Дамите със захлас биха се потопили в неговите лекции по финанси. С приповдигнат тон биха попитали и за това безумно местоимение „КОЙ”, но по-скоро кой биха хапали комарите в Слънчев бряг. Представете си, дами, че Орешарски би ви почерпил с коктейл от студено мартини и диаманти. Мечта за всяка една от вас. Таково море би имало последователи. 

Ами, момчета, вие помислихте ли си, ако излезете в „Cacao” с парламентарист №1 Мая Манолова (№1 е безспорно, по-добра е от Михаил Миков). Това би смъкнало цената на кило кюстендилски череши. 

Да изпиеш кафето си с Манолова, не е помпозност. Видяхме, тя го пие в пластмасова чаша. По-бляскаво е да посрещнеш изгрева с нея, а вълните да се галят в петите ви. И тя да ви каже като жена на мъж защо българите не мислят, че ги управлява ляво правителство. По-късно може да посърфирате. Нощем не заспивайте рано, повторете купона. Пийте повече Ламбруско вино. 

Какво би се случило, ако изберете с Цветан Цветанов – вторият в ГЕРБ и бивш вътрешен министър, на море. Не ми се мисли, присъдата е „удоволствие: 4 години ефективно на открит плаж при първоначален строг режим”. Физзарядка – къпане – обядване – плаж – вечеря - спане. А в петък, събота и неделя посещение в неговите апартаменти край Кара дере... Там може да отидете и на палатка, за да не ви обвини в незаконно проникване в дом. Мираж. 

С готовност за безропотно следване на лидера биха посрещнали морето тези, които се доверят на Волен Сидеров. Внушително – той да ви предаде урок по плажен волейбол. Всъщност при него може да получите и бонус – чуждестранен плаж с излаз на Карибско море. Похапнете малко шунка ди Парма и тортелини, но не преяждайте с чувството ви за специален. Огромните количества алкохол са социален обект и не се плашете от видеокамера или фотоапарат няма как да ви направят кадри за спомен. Нудизмът е препоръчителен само при необходимост.

СТОЯН НЕШЕВ

Няма коментари:

Публикуване на коментар