четвъртък, януари 31, 2013

"Кой ни събуди?" ще разберете на 11 февруари

Плакат и снимка: Елена Донкова


Събирали се, защото са били човеци и можели да се обичат. Това е ритуалът, така известен в българското село и до днес, като седянка. Действително съществувала, на която се събират млади хора, готови за женитба. Но не съвсем! На 11 февруари 2013 г. от 19:00 часа в Студентски исторически център, Студентски град, бл. 52 в София Ви каним на нашата будителска седянка. 

От ноември миналата година Екипът на “Новата журналистика” поде инициативата за търсене на съвременници – будители или пък нечувани истории за нашите велики предци... 

Кръстихме инициативата ЕкспериментЪТ: “Кой ни събуди?” – един експеримент с много алтернативи. Седянката пък обозначихме като търсенето на будители. Чудехме се как да разтълкуваме глагола “будя” без необходимия речник, но Вие, ентусиастите и нашите участници, ни помогнахте. И затова Ви казваме: “Заповядайте! Добре дошли!”. 

Заповядайте и Вие, човеци, които не сте ни изпратили текст, снимка или видео. Заповядайте, да говорим. Ако сте момци по викането и свирнята ще Ви познаем, ако сте моми – по китката. Ако сте просто “будители” – вратата сама ще Ви се отвори... 

Всяка съвременна седянка или будителско студио носи на предизвикателства. Проекциите избирате в зависимост от възможностите – в облекло, прическа, народни атрибути и предмети. Бъдете оригинални, ние мотивираме различното! Бъдете и еднообразни, погледът ще Ви издаде! Искаме само да ни разкажете за това, което Ви БУДИ! На него не му е необходима социална или политическа конюнктура, а само творческа. 

Очакваме Ви! За въпроси пишете на: new_journalism@abv.bg

Традиционни водещи на седянката: Стоян Нешев и Станислава Цветкова 
Модератор на будителите и на разказвачите на будителски истории: Яница Маринова 


Накрая не забравяйте, първи си отиват ергените, а след тях момите. 


Екип "Новата журналистика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар