сряда, май 01, 2013

Бързи, яростни и устойчиви


Пилотът на отбора на ТУ - София Атанас Кефсизов
Снимки: Елена Донкова

Трите български отбора, които ще вземат участие в състезанието Shell Eco-marathon през май тази година, представиха своите автомобили на своеобразно изложение пред НДК. На събитието официално присъстваха зам.-министърът на образованието Петя Евтимова, директорът на Shell България Камелия Славейкова, олимпийската шампионка Екатерина Дафовска – ментор на отбора от Чепеларе и актьорът Димо Алексиев, ментор на отбора от Варна. 

Eco Shell е възможност, която те провокира да бъдеш креативен. Българските участници в това грандиозно състезание са талантливи млади хора, които създават нещо ново и различно. Когато си около тях усещаш енергията им. Вдъхновяваш се. Усмихваш се неволно, когато видиш техните усмивки.


Димо Алексиев (вляво)
Менторът на варненци Димо Алексиев посъветва своя отбор „предимно да се забавляват и да не спират да търсят.“ Какво обаче да не спират да търсят, той не уточни. Навярно всеки трябва да го разбира по свой начин... да не спираме да търсим любов, да не спираме да търсим доброто, да не спираме да търсим креативността и различното. Защото те раждат красиви неща. 

Колата на отбора от Варна е цялата прозрачна, а на въпроса „защо?“ те отговориха, че „идеята на прозрачността е да няма нищо скрито.“ 
Прозрачната кола на ТУ - Варна
Замисълът на прозрачността като препратка към живота - без да има невидимо

Автомобил "1"
Екипът от учениците с техния ментор Дафовска и изп. директор на Shell Bulgaria Камелия Славейкова
ТУ - София с талисманите си 



 
 




Момчетата от отбора на Чепеларе споделиха, че са щастливи, че Eco Shell им дава възможност да се развиват в една друга светлина. Те шеговито кръстиха своя автомобил „Едно“, като се надяват това да им донесе първото място. 

Отборът на Техническия университет в София силно се надява да види името си изписано „на върха“ на класацията, а на въпроса „дали имат талисмани“, пилотът Атанас Кефсизов отговори, че това са момичетата в отбора им


Станислава Цветкова 
Публикации от автора


 
Снимки:
Елена Донкова
Фотографии от автора




Няма коментари:

Публикуване на коментар